Mc. Agun Dena
Pensaments d'un roig separatista.
Mc. Agun Dena

Legitimitats comparades. De la majoria absoluta del PP al 9N

Novembre 15th 2014 in General

Tenia ja la mosca al nas amb tant menyspreu de les notícies peninsulars en tot suport (paper, audiovisual, Internet, …) envers el que va passar el 9N a Catalunya i vaig decidir investigar una mica pel meu compte si això del 9N de veritat havia tingut uns resultats tant minsos.

En realitat, els valors numèrics i els tants per cent publicats no eren per tirar coets, però en quines eleccions ho són?

Llavors vaig pensar a comparar-ho amb alguna cosa ben tangible, que hi hagués dades públiques fàcilment accessibles per qualsevol ciutadà. Estava en aquestes quan vaig tornar a sentir unes declaracions de «Presidente» i «Vicepresidenta» del «gobierno español» i em vaig preguntar si la majoria absoluta del PP tenia més o menys legitimitat democràtica (i insisteixo en legitimitat com a cosa diferent de legalitat) que el Sí-Sí que va guanyar en el 9N.

Mirant les dades de les eleccions generals de 2011 disponibles al BOE (comptant per al PP també les diferents coalicions en què s’ha presentat a diferents llocs) i les dades del procés participatiu del 9N de 2014, junt amb dades de població per edats a IDESCAT, he fet un petit resum que dona lloc als següents gràfics. L’abstenció està marcada com a “Silenci” per això de les majories, o minories, silencioses.

9n

pp

 

Evidentment les dades de les eleccions generals són a nivell de l’estat i les del 9N a nivell de Catalunya.

És cert que el PP té la mateixa tendència que el franquisme a assignar a la seva causa la majoria o minoria silenciosa, però el cas és que es manifesta clarament una oposició major al PP a les eleccions generals (en votar a altres opcions) que al Sí-Sí al 9N.

A més, la pregunta era clara, més clara que el programa electoral del PP a jutjar per la seva “acció de govern” fins ara.

No intentaré ser jo qui tregui conclusions, però el PP hauria de anar molt amb compte a no menystenir el 9N, o s’estarà menystenint ell mateix, la seva majoria absoluta i el seu govern.

En base al que es veu als gràfics, una DUI demà mateix seria perfectament llegítima.

Com veieu, només rarament escric alguna cosa de tant en tant en aquest bloc i he limitat els comentaris per que només hi havia spam. Si voleu fer algun comentari enllaceu l’article al Facebook i comenteu el que volgueu.

Fins la propera.


Comments are closed.

Aquest és un article que fa temps que em voltava pel cap/bloc, però encara no m’havia atrevit a publicar.

Ja se que tinc molt de morro per opinar de coses que no conec gaire, igual em direu que no sé del que parlo, i de fet parlo d’oïdes. He intentat llegir els arguments de les parts […]

Previous Entry

És una opinió, com tot en aquest blog, però crec que un bon assessor immobiliari és una joia insuficientment valorada, injustificadament costosa econòmicament i, malauradament, inusitadament rara i infreqüent.

La bombolla immobiliària dels decennis passats va degradar profundament la professió, repeteixo, en la meva opinió i segons les meves vivències en aquest camp, i és estrany […]

Next Entry

Temes tractats:
Comentaris recents