Mc. Agun Dena
Pensaments d'un roig separatista.
Mc. Agun Dena

Vaga general o multivaga temporalment distribuïda?

Maig 13th 2012 in General

Hola a tot@s,

Fa uns dies vaig rebre un correu electrònic sobre una suposada vaga general que s’estava plantejant.

Els sindicats preguntaven per la fórmula que els treballadors preferirien:

  1. vaga indefinida
  2. vaga d’un dia
  3. no a la vaga

Una persona comentava que cap d’elles seria eficaç ja sigui per potencial participació, cost econòmic per als treballadors i les treballadores, o el nul efecte que tindria sobre les decisions dels nostres governs. Estic d’acord. Aquesta persona proposava una alternativa a totes tres segurament igual d’eficaç (igualment no ens faran ni cas), però assumible en costos i molt pertorbadora de l’activitat normal (com a mínim, torrem els kllns):

VAGA de SET o VUIT DIES ROTATIVA I PER SECTORS, per exemple:
Dilluns, vaga a primària (amb AMPA)
Dimarts, vaga de personal sanitari (sense metges)
Dimecres, vaga a secundària (amb AMPA)
Dijous, vaga de l’administració de l’Estat (funcionaris de Jutjats, Hisenda, Conselleria etc ..)
Divendres vaga de metges.
Dilluns vaga d’universitats.
Idealment, aquesta vaga hauria d’estar coordinada a tot l’Estat i acabar en una manifestació unitària i per ciutats.

Cada professional només perd “un dia” de sou per fer vaga (menys cost i més gent disposada a la vaga).

Seria una setmaneta moguda, i segurament tindria un fort i més llarg ressò als mitjans que una vaga general de un dia, ja que seria un conflicte diferent cada dia del que s’hauria d’informar particularment, donant una visió més complerta dels problemes que cada col·lectiu denuncia i de com convergeixen tots al final.

El cas és que sembla que això ja s’ha dit en assemblees, però mai s’ha intentat portar a terme.

Bones actuacions per a tot@s

Mc Agun Dena
requiredrequired - won't be displayed


Your Comment:

Estic mirant de fer una pluja d’idees a twitter per molestar al 1% #molestandoal1.La primera que se m’ha ocorregut es podria dir “Tots som papparatzi” (està en castellà per recollir més idees):Párate delante de una tienda exclusiva y graba o haz fotos con tu móvil a todo el que entre y salga. Podemos hacer luego […]

Previous Entry

He trobat uns dies de descans aquestes vacances, però ni així he aconseguit disminuir la meva indignació. I quan m’indigno penso més del compte, em torno neuròtic i al final haig d’escriure alguna cosa a mena de teràpia, que acabo llençant a la brossa sense acabar.
Aquestes són algunes reflexions estiuenques que m’han vingut al cap […]

Next Entry

Temes tractats:
Comentaris recents